Gevelrenovatie: dit zijn de mogelijkheden

Is je gevel aan een opknapbeurt toe? Er zijn verschillende soorten gevelrenovaties mogelijk. Ben je nieuwsgierig naar deze mogelijkheden en wil je jouw gevel weer in ere herstellen? Je leest het hier!

Scheuren uit je gevel halen

Als er een scheur in de gevelbekleding zit of als deze om wat voor reden dan ook beschadigd is, is het tijd voor gevelrenovatie. Hierdoor wordt je gevel weer mooi en strak.

Zo kan een gevel gerenoveerd worden door bijvoorbeeld enkele stenen in de gevel te vervangen. Ook is het mogelijk om de voegen uit de gevel opnieuw te laten zetten. Er zijn vele soorten voegen, zoals een knip- of snijvoeg. Daarnaast kan de voeg een andere kleur krijgen, dit kan door kleurstof toe te voegen aan het cement. Ook kun je kiezen voor een andere soort steen, hierdoor kan je de kleur en grootte van de stenen veranderen. Zo kan een gevel een totaal nieuwe uitstraling krijgen. Per opdracht en de grootte ervan kan de prijs van de gevelrenovatie verschillen.

Het reinigen van je gevel

Beschadigingen als scheuren in de gevel zijn veelvoorkomend. Andere vervuilers zijn regen, mos of graffiti. Deze vervuilers zorgen voor onaangename verkleuringen op de muur.

Een gevelreiniger verwijdert deze beschadigingen via gevelreiniging. Er zijn 4 verschillende reinigingsvormen:

  • stoomreinigen (zacht);
  • nevelstralen (zacht);
  • chemisch reinigen (hard);
  • zandstralen (hard).

Om erachter te komen of er zachte of harde gevelreiniging nodig is op de gevel moet er gekeken worden naar enkele factoren:

  • De steensoorten
  • Het totale oppervlak

In de tabel vind je de voor- en nadelen van zachte en harde gevelreiniging op een rij:

Bescherming van je gevel

Om te zorgen dat je gevel schoon blijft na een reiniging is het verstandig om deze te impregneren. Hierbij brengt de gevelreiniger of stukadoor een beschermende laag aan op de gevel. Deze laag beschermt de gevel tegen waterschade en verkleint de kans op aantrekking van mossen en algen op de muur. Dit gebeurt omdat de impregnatielaag in de gevel trekt, waardoor vuil van buitenaf geen kans krijgt om zich te hechten.


 

Sleutel op de deur bouwen

Architect Gruwez kan voor u een kant-en-klaar opgeleverde woning ontwerpen. Een huis volgend de term Sleutel op de deur te (of turnkey) bouwen betekend dat ons team instaat voor het volledige concept, ons bureau staat in voor de realisatie van het bouwproject van A tot Z. Architect Gruwez werkt volgens Sleutel op de deur te bouwen zowel bij nieuwbouw als verbouwing.

Villabouw

Wat Architect Gruwez van andere architectenbureaus onderscheidt is de klantgerichte werkwijze op maat. Wij gaan uit van uw persoonlijke bouwwensen en luisteren hier aandachtig naar. De droom van iedere klant resulteert in een uniek bouwprogramma met de stijlkeuze die de klant wenst voor zijn villa (zoals Amerikaans, Engels, hypermodern, klassiek, landelijk, etc.) kan villabouwer Gruwez vertalen naar een concreet ontwerp.

Gevelreiniging gezocht? Dan ben je hier aan het juiste adres! Comfort Cleaning is dé specialist in reinigingswerkzaamheden en een gevestigde waarde in de particuliere en industriële schoonmaak. Naast periodieke schoonmaak en glasschoonmaak kan u bij ons ook terecht voor gevelreiniging, zandstralen, luchthgommen, ontmossen van daken …